120306HV71

Djurgården värnar om sina egna – Hur blir stämningen då?!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Det känner jag. Jag skulle ju lägga in ett inlägg efter att Djurgården blev klara för Kvalserien. Men annat hann ivägen.

När jag skriver detta så sitter jag på ett tåg mellan Nässjö och Skillingaryd men p.g.a att det inte finns någon jävla täckning härute så läggs det upp lite senare. Så är det.

***

Men som sagt, Djurgården till Kvalserien. Det tycker jag är hysteriskt roligt. Ett lag som var i SM-final för två säsonger sedan hamnar i Kvalserien. Det är underbart, är vad det är. Det verkar vara en återkommande grej. Modo var i kvalet förra säsongen och de vann SM-guld bara något år tidigare. Blir man mätt när man nått framgångar som inte händer så ofta? Konstigt är det i varje fall.

***

Tänkte kommentera lite det här med Djurgårdens sätt att agera med biljettfrågorna. Först och främst är det ju Leksandsmatchen som har debatterats då många lever i tron att vi ska kunna invadera Globen än en gång. Det går inte. Det kommer inte hända.

Men man kan ju alltid försöka eller hur? Köpa sittplatsbiljetter nära klacken och försöka vara så många som möjligt. Men nu går inte det heller.

När det gäller utdelningen av ståplatsbiljetter anser jag inte att DIF har gjort något fel alls. Leksands supporterklubbar har fått 160 biljetter, vilket egentligen är tio stycken över minimum vad man måste ge till bortafans.

Men det är sittplatsbiljett-frågan jag ställer mig frågande till. Djurgården har tre paket i Kvalserien. Det är säsongskorten som innehöll slutspel, som nu gäller i Kvalserien. Inga konstigheter. Det är säsongskorten som var exklusive slutspel och de får boka upp sig på kvalet. Inga konstigheter där heller. Sen har de Kvalkortet som gäller de fem hemmamatcherna i kvalet. Absolut inga konstigheter heller.

Men sen kommer vi till lösbiljetterna. De biljetter som släpps ett visst datum efter att man kunnat boka kvalpaket. Men då har de gjort som så att de subventionerar ut lösbiljetterna till DIF Hockey, DIF Fotboll, DIF KIDZ samt Järnkaminerna. Vad fan är det? Du kan alltså inte som privatperson köpa en biljett till Djurgården – Leksand eller, om Svensson får som han vill, Djurgården – Malmö.

HORRIBELT!

***

SM-slutspelet drar igång idag också. Jag säger såhär: Jaha?

***

Det känns ändå som Kvalserien är, och har varit de senaste åren, snäppet hetare än Slutspelet faktiskt. Det är mycket mer nerv i en kvalserie och de som kommer uppifrån kallar det ju faktiskt helvetet. Så jag håller Kvalserien högre, även om jag är något partisk som leksing.

***

Nu stannar tåget här och det är dags för mig att kliva av. Men jag har fått ut något i alla fall. Ge era åsikter!