Elitloppet är snart här!

Elitloppet: 93 dagar kvar – signerat Fredrik Ekman

 

93 dagar kvar.

En gång om året.

Världens snabbaste hästar.

Elitloppet närmar sig med stormsteg och på Solvallas marknadsavdelning pågår föreberedelserna för fullt. Till exempel har vi en ny sajt för året som bättre ska lyfta fram de 16 hästarna som får chansen att bli historiska.

Vilka 16 jag själv vill se?

Eftersom jag vill att publik i hela Sverige ska få en anledning att besöka Stockholm sista helgen i maj så känns det förhoppningsfullt att Åke Svanstedt, Lutfi Kolgjini och Björn Goop verkar ha hästar som kan duga mycket gott i år. Jag vill att Norge får segervittring genom Yarrah Boko. Och så hoppas jag givetvis att så många internationella hästägare som möjligt ser ett värde i att få vinna under Elitloppshelgen.

En ny duell mellan Rapide Lebel och Brioni. Varför inte?
Och vilken svensk häst slår igenom på allvar i år? Amaru Boko?
Kan vi till och med få se Fredrik Persson och Viola Silas överraska oss alla ännu en gång?

Men det lär väl dröja ett tag till innan norrmannen bestämt sig…
När det gäller eventdelen som jag själv är inblandad i så är mycket i planeringsfasen just nu. Vi har precis lämnat det kreativa stadiet för att nu sätta igång arbetet med att genomföra vad vi tror är viktigt för att totalupplevelsen av Elitloppet ska bli så bra som möjligt.

Jag personligen försöker lyssna på allt som skrivs och sägs. Känslan är att ni har höga krav på oss, men att den avgörande skillnaden ligger i detaljerna. Ni vill hellre ha ett leende i entrén än en halvtidsshow värdig Super Bowl, om vi ska generalisera.

Och vi kan bättre. Den inställningen tycker jag att hela Solvalla har just nu. Vi väntar inte på en yttre förändring, utan det är genom det dagliga arbetet som vi kan göra våra travtävlingar mer trivsamma. Det är vad jag hoppas ska vara den avgörande anledningen till att vi springer på varandra på Solvalla sista helgen i maj, om inte redan imorgon.

93 dagar kvar.

Fredrik Ekman, Solvalla (marknad)