BB28014DIF

Fyra lag klara – Djurgården nästa?

Det var ju ett tag sen jag skrev nu. I måndags om jag inte helt missminner mig. Det har varit en hektisk vecka. Jag har påbörjat min praktik och bevittnat två matcher med Leksand. Först mot Troja/Ljungby på måndagen, en komfortabel vinst med 3-0, som innebar säkrad plats i Kvalserien.

Men även bottennappet på onsdagen mot Rögle. Matchen var en seg historia och det kändes som att inget av lagen ville spela överhuvudtaget. Främst i Leksand var nog tankarna på ett helt annat håll. Jag pratade lite med Leksands tränare, Andreas Appelgren, efter matchen och han sade att det var en helt naturlig reaktion efter att de tagit poäng i 16 av de 17 senaste matcherna med kniven mot strupen. Och, visst. Man får hålla med honom.

***

Kvalserien drar igång den femtonde mars, om två veckor med andra ord, och fyra lag är klara. Timrå blev klara först, sedan Örebro, Leksand och Karlskoga. Bara två lag mer ska väljas ut och i Elitserien är det rejält ovisst. Två omgångar kvar och tre lag kan hamna i Kvalserien. Djurgården, Linköping och Växjö. För egen del (alltså, vad mit Leksandshjärta vill) så ser jag mer än gärna DIF i en Kvalserie. Dock säger hjärnan faktiskt Linköping då det är närmare dit än till Stockholm för min del. Och då finns chansen att jag kan få se fler matcher i denna underbara serie. Eller som en god vän till mig sa:

Tänk att vissa skiter knäck över att hamna i en serie som andra bara älskar att få spela. Hockey är i sanning underbart!

***

Rätt intressant med spelschemat nu också i Elitserien. Linköping OCH Djurgården har samma motståndare i de två sista omgångarna i Omgång 54 möts Linköping och Modo samt Djurgården och HV71, och i sista omgången möter Linköping Hv71 istället och Djurgården möter Modo. Samma förutsättningar för lagen alltså. Det är som att Hockeyligan ville att de skulle hamna därnere i en sådan streckstrid.

***

Så. Vilka tror ni har störst chans att gå upp? Eller stannar båda Elitserielagen kvar i Elitserien? Kommentera!

***

Imorgon kommer jag åka till Sundsvall för att rapportera Sundsvall-Leksand via Everysport. Kommer under hela dagen ta lite bilder och sedan göra ett lite bildinlägg när jag går och lägger mig på fredag kväll sedan. Stay tuned!