patriks hockeyblogg

Ikväll kan Kvalserien avgöras – Rögle tar nog chansen

Uppdateringarna från hockeyvärlden har den senaste tiden varit otroligt sparsamma från min sida. Det ska skärpas!

***

Djurgården åkte ur Elitserien. Publikmässigt kan det vara det sämsta som hänt Elitserien, men å andra sidan kan det bli en drömallsvenska. Men det är bara om Djurgårdsfansen visar sitt hjärta och går på hockey även i Allsvenskan.

Men det betyder också att Elitserien får ett nytt lag. Timrå är i teorin redan klara då de måste förlora båda sina matcher och Rögle och Leksand ta sig förbi dem. Och slår Leksand  Timrå ikväll kan det nog bli lite halvskakis i TIK-lägret. Visserligen kommer de då ha tre poäng ner till Leksand som ligger under dem (om Rögle vinner borta mot Örebro vill säga) men i Kvalserien kan allt hända. Det har vi sett förut.

***

Ikväll är det alltså tre matcher.

Timrå – Leksand
Örebro – Rögle
Djurgården – Karlskoga

En betydelselös match och två med rejäl nerv. Kan bli en rolig omgång ikväll. Sanna mina ord.

***

Jag tycker för övrigt att det är jätteroligt att Djurgården åkte ur på ett sätt. Ta Sportbladets, så kallade, experter. Några tippade Djurgården som SM-guldvinnare medan Brynäs skulle åka ur. Jahaja. Sedärja. Kul. Kul att se. Verkligheten blev den totalt omvända. Brynäs är på väg mot SM-final!

***

AIK är ett lag som förvånar mig varenda gång. De är ett äkta slutspelslag. Komma in i slutspelet som ett av de sista lagen och sen slå ut toppfavoriter. För andra året i rad så har de nått semifinal och ikväll spelar de den femte matchen mot det andra AIK, nämligen Skellefteå.

Vid vinst för Solnalaget har man slagläge inför hemmamatchen på Hovet på torsdag. Då kan AIK ta sig till final. Otroligt.

Brynäs behöver dock bara vinna ikväll hemma i Läkerol Arena för att nå final, en final de inte varit i sedan de vann det där guldet mot Modo säsongen 98/99. Noterbart är att då hade man Johan Holmqvist i mål. Nu sitter han på bänken till fördel för Niklas Svedberg.

***

Jag tror på detta scenario. Skellefteå vinner mot AIK efter sju matcher, Brynäs vinner ikväll och går till final. Väl där vinner Brynäs efter sex matcher.

Sedan klarar Rögle och Timrå Elitserieplatserna då Timrå vinner i förlängning mot Leksand ikväll och Rögle tar tre pinnar mot Örebro.

Sådeså.