Sofia Arvidsson

Intervju med Sofia Arvidsson. Tennisspelare.

Sveriges bästa kvinnliga tennisspelare de senaste åren heter Sofia Arvidsson. 2006 nådde hon sin högsta position då hon var rankad 29 i världen och det året vann hon även WTA-turneringen i Memphis. Hennes första och hittils enda singeltitel på WTA-touren. Hon har även 14 st ITF-titlar i singel.
SportSvensson fick sig några ord med den sympatiska 74-rankade svenskan.

- – -

Fullständigt namn: Lena Sofia Alexandra Arvidsson
Ålder: 27
Familj: Mamma Lena, Pappa Yngve och Lillebror Fredrik
Ser på tv: Solsidan, men eftersom det slutar nu så kollar jag inte mer.
Äter: Gärna sushi!
Dricker: Mangojuice men mest vatten eftersom min tränare säger att jag måste.

- – -

Hej Sofia! Var befinner du dig i detta nu?
- Jag är i Miami där jag har spelat en stor tävling.Som proffs reser du otroligt mycket. Hur många resdagar blir det på ett år?
- Oj, lite olika men dom är många. 2008 hade jag över 220 dagar utomlands…

Sovmorgon till 10. Du glider ner till Starbucks i hotellets morgonrock och köper ditt kaffe för att sen glida ut till träningsanläggningen och bolla lite med Rafael Nadal. Det är väl ungefär så en normal dag ser ut i ditt liv?
- Nästan. Till Starbucks går jag varje morgon och dricker morgonkaffe. Dock blir det i träningskläder eftersom jag ofta åker direkt till träningen eller match sen. Gällande Nadal så träffar jag han rätt ofta i spelarrestaurangen eller vid banorna men jag har aldrig tränat med honom. Skulle vara kul men jag skulle inte våga fråga…Har du något stort fritidsintresse vid sidan av tennisen?

- Jag älskar läsa böcker, det är en bra avkoppling.Som Real Madrid supporter så är matcherna mot Barcelona något alldeles extra. Har du någon speciell ”hat”-motståndare på touren som är extra rolig att vinna över?
- Inte direkt så men det är väl alltid lite extra kul att vinna mot någon av dom lite störiga spelarna…

Största divan på touren heter…?
- Hhmmm, väljer nog att passa på den. Hon kanske skickar en brevbomb till mig om jag skriver hennes namn…Maria Sharapova tjänade 2010 över 130 miljoner kronor. Hur mycket bryr man sig om pengarna?
- Jag är rätt ointresserad av pengar men det klart att man måste bry sig lite. Jag är lyckligt lottad som kan ha något jag tycker är kul som jobb och samtidigt få resa runt över hela världen. Det är få förunnat.

Alla har vi någon som betytt extra mycket i ens liv eller karriär, vem eller vilka vill du lyfta fram?

- Det är många som står bakom mig och det är svårt att nämna namn ifall men glömmer någon. Men familjen är ju en stor stöttning som alltid varit och kommer vara där för mig. Det betyder mycket.Någon dag tar karriären slut. Vad har du för planer och vad vill du göra efter att du slagit in den där sista matchbollen?

- Tanken skrämmer mig lite. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill. Vi får helt enkelt se vad som händer.Sofia Arvidssons tre största idrottsminnen:

1. WTA-segern i Memphis 2006
2. Att spela OS (Peking)
3. Seger mot min första topp 10-spelare.
Trav är ett av de ämnen vi skriver mycket om här på SportSvensson. Har du någon relation till hästar och travbanor?

- Tyvärr ingen. Har satt min fot en gång på Halmstadtravet och det var för att min kompis behövde skjuts dit… 

5 snabba
Halmstad – New York
-Halmstad. Min favoritstad…
En krossad forehand eller en rak backhand
-Rak Backhand!! Mitt favoritslag.
Wimbledon – Franska öppna
- Hhmm, pest eller kolera? Jag väljer nog ändå Paris. Även om både grus och gräsbanor borde asfalteras…
Federer – Nadal
- Federer. Finns ingen som kan spela tennis så läckert som honom.
Beachen – Gymmet
-Gymmet. Jag är ingen strandmänniska utan undviker solen när jag ej måste vara i den.