Allsvenskan

Övergångarnas dag i Allsvenskan.

Det har varit något av övergångarnas dag inom den svenska fotbollen.

En av allsvenskans bästa anfallare, Häckens Mattias Ranegie, har skrivit på för…ett annat allsvenskt lag, Malmö FF. Övergångssumman är inte avslöjad men det ryktas om dyraste övergångssumman någonsin mellan två svenska lag
Ranegie är en oerhört skicklig targetplayer som säkerligen kommer bana väg för sin snabba och tekniska lagkamrater i MFF. Skytteligaseger nästa år?

Häcken drar alltså in en ”hyfsad” slant på försäljningen. Men laget från Hisingen är inte kända för sina dyra spelarköp och kommer nog inte göra något spektakulärt agerande på spelarmarknaden den här gången heller. Eller lockar man hem spelaren med det coolaste efternamnet, Njogu Demba-Nyrén? ;)

Idag meddelande dessutom IFK Göteborg att man värvar Emil Salomonsson från Halmstad. 

Ingen skräll om man tänker efter. ”Salle” som han också kallas, har varit HBK:s jämnaste och genomgående bästa spelare de två senaste säsongerna. Det är en ung, allroundkunnig spelare som förtjänar att spela i ett bättre lag än jumboplacerade Halmstad.
Jag gissar på att IFK Göteborg behåller honom ett eller två år, för att sedan sälja honom vidare till något holländskt lag. För en dyrare peng. Smart gjort. Eller hur, HBK…?

HBK tappar alltså sin bästa spelare, när man som mest behöver honom. Laget vann senast borta mot Trelleborg och ett litet hopp tändes för supportrarna. Nu säljer man en nyckelspelare för att få in pengar troligtvis, och då ryker även chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan. Sorgligt men sant…