jenny brunzell

Jenny Brunzells blogg: Tippa?

Vad vill man läsa på en montéblogg?

Det är frågan som jag har ställt till mig själv ett antal gånger sen jag skrev mitt första inlägg. Jag kom fram till den fantastiska idén (skämt åsido) att ni får hjälpa till och berätta för mig vad ni vill läsa. Är inte det bra?

Nästa vecka rids åtta montélopp runt om i Sverige och därför tänkte jag gissa lite på hur jag tror att pallplaceringarna kommer att se ut.

Måndag 26 -Halmstad

Det blir en kamp mellan Joss Q.C* som måste anses som klar favorit, Philippe Bi, Domino eson och Osiris Ludois. Frågan är hur fort Joss Q.C* tar sig fram till täten och isåfall hur tilläggs hästarna kommer igenom loppet. 40 m är alltid 40m, speciellt i ett såpass jämt lopp som jag anser detta vara.

1. Domino Eson tippar jag etta, men endast för att montédrottningen rider. 2. Joss Q.C* 3. Philippe bi

Outsider: Midsummer Suprise

Tisdag 27 – Jägersro

Hästarna på start har inget att säga till om i detta lopp. Det är antingen Oryx* på 2160m eller Count Wiesnievski, Sotheby* eller Saint Rose från 2180m som vinner.

1. Oryx* 2. Count Wiesnievski 3. Sootheby*

Outsider: Saint Rose

Onsdag 28 – Solvalla

Huvudstadsbanan bjuder på ett kortlopp för hästar med högst 700.000 kr insprunget denna onsdagskväll. Jag gör comeback efter 3,5 veckas frånvaro. Två veckors avstägning och en veckas vila pga. att jag blev sparkad av en häst. Nu är det dags att turen vänder och att man får börja se ljuset i tunneln igen, eller vad tycker ni? Favorit i loppet är Advocate Hall som är obesegrad i sin nya regi men jag kan faktiskt inte tippa en vinnare i loppet. Jag anser att vem som helst kan vinna och jag tror att det kommer vara ett riktigt jämt och roligt lopp att se på. Jag hoppas iallafall att min häst (Mcclain) är allra bäst :-)

Torsdag 29 - Åby

Åby har lagt loppet inom V65 och det är andra gången på kort tid. Det gillar vi och säger 10 pluspoäng till Åby, som för övrigt är min nya favoritbana. Karbo Cake tar ledningen med Poison i dödens men det dröjer bara 500 m tills Åsa lättar på tyglarna och övertar ledningen. Sen glider ekipaget undan till en säker seger. Vilket team är allt jag har att säga. Frågan är bara vem som blir tvåa? Karbo Cake eller Giddson? Jag chansar på att det är Giddson.

1. Poison Composite 2. Giddson 3. Karbo Cake

Outsider: Going Southwind

Boden

Egentligen kan jag ingenting om hästarna i norr (jag får plugga på) men av en snabbtitt i startlistan är min chansning att nummer 1. Jolie* kör spets och slut.

Fredag 30 – Färjestad kör lunchtrav medans Romme och Bergsåker kör kvällstrav. Listorna kommer på måndag morgon så jag får återkomma med tippningen inför loppen där.

Ha en trevlig lördagskväll, på återseende.